sluiten
Assistente is niet aanwezig op woensdag-middag
sluiten
Praktijk is vanavond open i.v.m. griepprik

Huisartsenpraktijk Homerus

Huisartsenpraktijk Homerus

Trojestraat 60
1363 VL Almere

Telefoonnummers:

Praktijknummer: 036 5397390 (bij SPOED kies 1)

Openingstijden

Maandag tm vrijdag 08:00 - 17:00 uur
Woensdag: Avondspreekuur tot 20:00 uur

Maak een keuze

Corona

Lees deze pagina goed door voor de meest actuele informatie en veel gestelde vragen omtrent Corona.
Laatste update: 5-1-2021.
De laatste aanpassingen volgens de nieuwste richtlijnen:

- verplicht dragen van zelf meegebracht neusmondmasker tijdens uw hele verblijf in onze praktijk. Dit geldt ook als u naar de apotheek, fysiotherapeut of orthodontist gaat.
- de zorgverleners dragen zelf bij een fysieke afspraak persoonlijk beschermingsmateriaal volgens de huidige norm.
- de huisarts schrijft geen verklaring voor het niet hoeven dragen van een neusmondmasker. 
- de huisarts schrijft geen NON-covid verklaring af voor reizen
- de huisartsenzorg in Almere is bezig het vaccineren te plannen. Klik hier voor meer informatie vanuit de Rijksoverheid.


Hieronder vindt u de bestaande regels en aanpassingen in de praktijk:

De praktijk heeft zich aangepast aan het nieuwe normaal. De spreekuren zijn aangepast, zodat we allen verantwoord kunnen omgaan met de risico's rondom het Corona virus. 

Welke zorg kunnen wij bieden en wat is daarvoor nodig?
- Om verdere Corona uitbreiding tegen te gaan, laten we zo min mogelijk patiënten tegelijk toe in ons pand. Bel dus altijd eerst naar de praktijk!
- Spoedeisende zorg gaat altijd door, met telefonische triage vooraf. De assistente stelt vragen om het risico op Corona in te schatten.
- Telefonisch contact: de huisartsen en praktijkondersteuners staan u graag te woord via een terugbel afspraak. Zorg dat u uw telefoon bij de hand houdt.
- E-consult: via MijnGezondheid.net kunt u op een beveiligde manier makkelijk een korte vraag stellen en eventueel foto's van bv huidplekjes sturen. Zorg ervoor dat de foto's scherp zijn.
- Videobellen: via Clickdoc kunnen we een beveiligde verbinding met u maken, zodat we elkaar letterlijk kunnen zien en horen op afstand. U hoeft hiervoor alleen de link die de zorgverlener u toe stuurt op uw mobiele telefoon, laptop of computer te activeren.
- Fysiek spreekuur in onze praktijk: als het nodig is, nodigt de huisarts u uit op het spreekuur. Er zullen diverse vragen vooraf gesteld worden om het risico op Corona in te kunnen schatten. Wees eerlijk in uw antwoorden en volg instructies van ons personeel goed op. Kom zoveel mogelijk alleen, kinderen kunnen met maximaal 1 begeleider gezien worden. De huisarts of praktijk ondersteuner zal u ontvangen met mondmasker op, bereid uw kind daar eventueel op voor.
- Corona test: uitsluitend bij milde klachten: via de GGD kunnen testen op afspraak worden afgenomen. Klik hier voor meer informatie of bel 0800-1202.
Bel altijd eerst de praktijk als u meer klachten heeft of zieker wordt! Graag de uitslag ook doorgeven aan de praktijk, dit gaat helaas niet automatisch.

Welke maatregelen hebben wij verder in de praktijk getroffen?

- Het betreden van de praktijk gebeurt uitsluitend op afspraak, hiermee voorkomen we dat er teveel mensen te lang moeten wachten. Bel dus altijd eerst als u iets nodig heeft!
- Bij binnenkomst is een route met richting en kleuren aangegeven voor de verschillende disciplines in ons pand, uitleg hierover vindt u op het bord in de hal.
- Er zijn diverse stickers op de grond aangebracht waarmee de 1,5 meter afstand wordt aangegeven.
- Er is voor patiënten desinfectievloeistof aanwezig om de handen schoon te maken.
- De wachtkamer is aangepast, zodat u op veilige afstand van elkaar kunt plaats nemen.
- Er is een speciale spreekkamer ingericht, waarin wij u in beschermende kleding kunnen ontvangen, als u corona-gerelateerde klachten heeft.
- We schudden geen handen, maar begroeten u met aandacht!

Wat verwachten wij van u?

- Houdt uw zich altijd aan de basisregels: 1,5 meter afstand, hoesten/niezen in elleboog, handen vaak wassen, gebruik papieren zakdoekjes eenmalig.
- De nieuwste verplichting is dat u een door u zelf meegebracht mondmasker opzet, gedurende uw hele verblijf in onze praktijk, ook als u naar de apotheek, fysiotherapeut of orthodontist gaat. 
- Mocht je toch luchtwegklachten krijgen: blijf thuis en vermijd intensieve contacten met anderen/huisgenoten, dus niet kussen, knuffelen etc, houdt afstand en zorg voor goede hygiëne.
Blijf thuis totdat u minimaal 24 uur lang helemaal geen enkele klacht meer hebt.
- Houdt u zich aan de voorgeschreven quarantaine regels, als u positief getest bent of terugkeert van vakantie uit een oranje reisgebied.
- Als vanuit GGD, werkgever, school, kinderopvang wordt verplicht om thuis te blijven, volg deze adviezen dan op. De huisarts schrijft hier géén briefjes of verklaringen voor.


Voor uitgebreidere informatie:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19 voor informatie vanuit de Rijksoverheid 

https://lci.rivm.nl/covid-19-patient voor informatie wat u moet doen als u Corona zelf heeft

https://lci.rivm.nl/leefregels voor informatie over leefregels in andere situaties, bijvoorbeeld als een huisgenoot Corona heeft

https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19 voor de actuele stand van zaken in Nederland

https://www.thuisarts.nl/nieuws/nieuw-corona-vragentest voor meer achtergrond informatie

https://www.pharos.nl/kennisbank/begrijpelijke-informatie-corona-virus-informatiekaart/ voor informatie in makkelijke taal/

https://www.pharos.nl/wp-content/uploads/2020/03/CORONA_kaart_engels.pdf for information in English

https://www.pharos.nl/wp-content/uploads/2020/03/CORONA_kaart_arabisch_12-maart.pdf voor informatie in het Arabisch

Extra vragen over het coronavirus? Neem dan contact op via 0800-1351.
Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur.