sluiten
Assistente is niet aanwezig op woensdag-middag
sluiten
Praktijk is vanavond open i.v.m. griepprik

Huisartsenpraktijk Homerus

Huisartsenpraktijk Homerus

Trojestraat 60
1363 VL Almere

Telefoonnummers:

Praktijknummer: 036 5397390 (bij SPOED kies 1)

Openingstijden

Maandag tm vrijdag 08:00 - 17:00 uur
Woensdag: Avondspreekuur tot 20:00 uur

Maak een keuze

Corona

Lees deze pagina goed door voor de meest actuele informatie en veel gestelde vragen omtrent Corona.
Laatste update: 6-7-2020.

Met kleine stapjes zijn we de huisartsenzorg weer aan het uitbreiden. We doen ons uiterste best iedereen zo goed mogelijk te helpen, waarbij de belangrijkste voorwaarde is dat zowel u als ons team verantwoord om zal gaan met de risico's rondom het Corona virus. 

Welke zorg kunnen wij bieden en wat is daarvoor nodig?
- Om verdere Corona uitbreiding tegen te gaan, laten we zo min mogelijk patiënten tegelijk toe in ons pand. Bel dus altijd eerst naar de praktijk!
- Spoedeisende zorg gaat altijd door, met telefonische triage vooraf. De assistente stelt vragen om het risico op Corona in te schatten.
- Telefonisch contact: de huisartsen en praktijkondersteuners staan u graag te woord via een terugbel afspraak. Zorg dat u uw telefoon bij de hand houdt.
- E-consult: via MijnGezondheid.net kunt u op een beveiligde manier makkelijk een korte vraag stellen en eventueel foto's van bv huidplekjes sturen. Zorg ervoor dat de foto's scherp zijn.
- Videobellen: via Clickdoc kunnen we een beveiligde verbinding met u maken, zodat we elkaar letterlijk kunnen zien en horen op afstand. U hoeft hiervoor alleen de link op uw mobiele telefoon, laptop of computer te activeren.
- Fysiek spreekuur in onze praktijk: als het nodig is, nodigt de huisarts u uit op het spreekuur. Er zullen diverse vragen vooraf gesteld worden om het risico op Corona in te kunnen schatten. Wees eerlijk in uw antwoorden en volg instructies van ons personeel goed op. Kom zoveel mogelijk alleen, kinderen kunnen met maximaal 1 begeleider gezien worden. De huisarts of praktijk ondersteuner zal u ontvangen met mondmasker op, bereid uw kind daar eventueel op voor.
- Corona test: uitsluitend bij milde klachten: via de GGD kunnen testen op afspraak worden afgenomen. Klik hier voor meer informatie of bel 0800-1202.
Bel altijd eerst de praktijk als u meer klachten heeft of zieker wordt! Graag de uitslag ook doorgeven aan de praktijk, dit gaat helaas niet automatisch.

Welke maatregelen hebben wij verder in de praktijk getroffen?

- Het betreden van de praktijk gebeurt uitsluitend op afspraak, hiermee voorkomen we dat er teveel mensen te lang moeten wachten. Bel dus altijd eerst als u iets nodig heeft!
- Bij binnenkomst is een route met richting en kleuren aangegeven voor de verschillende disciplines in ons pand, uitleg hierover vindt u op het bord in de hal.
- Er zijn diverse stickers op de grond aangebracht waarmee de 1,5 meter afstand wordt aangegeven.
- De wachtkamer is aangepast, zodat u op veilige afstand van elkaar kunt plaats nemen.
- Er is een speciale spreekkamer ingericht, waarin wij u in beschermende kleding kunnen ontvangen, als u corona-achtige klachten heeft..
- Er is voor patiënten desinfectievloeistof aanwezig om de handen schoon te maken.
- We schudden geen handen, maar begroeten u met aandacht!

Wat verwachten wij van u?

- Houdt uw zich altijd aan de basisregels: 1,5 meter afstand, hoesten/niezen in elleboog, handen vaak wassen, gebruik papieren zakdoekjes eenmalig.
- Mocht je toch luchtwegklachten krijgen: blijf thuis en vermijd intensieve contacten met anderen/huisgenoten, dus niet kussen, knuffelen etc, houdt afstand en zorg voor goede hygiene.
Blijf thuis totdat u minimaal 24 uur lang helemaal geen enkele klacht meer hebt.
- Als vanuit werkgever, school, kinderopvang wordt verplicht om thuis te blijven, volg deze adviezen dan op. De huisarts schrijft hier géén briefjes of verklaringen voor.

 


Voor uitgebreidere informatie:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19 voor informatie vanuit de Rijksoverheid 

https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19 voor de actuele stand van zaken in Nederland

https://www.thuisarts.nl/nieuws/nieuw-corona-vragentest voor meer achtergrond informatie

https://www.pharos.nl/kennisbank/begrijpelijke-informatie-corona-virus-informatiekaart/ voor informatie in makkelijke taal/

https://www.pharos.nl/wp-content/uploads/2020/03/CORONA_kaart_engels.pdf for information in English

https://www.pharos.nl/wp-content/uploads/2020/03/CORONA_kaart_arabisch_12-maart.pdf voor informatie in het Arabisch

Extra vragen over het coronavirus? Neem dan contact op via 0800-1351.
Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur.