Huisartsenpraktijk Homerus

Huisartsenpraktijk Homerus

Trojestraat 60
1363 VL Almere

Telefoonnummers:

Praktijknummer: 036 5397390 (bij SPOED kies 1)

Openingstijden

Maandag tm vrijdag 08:00 - 17:00 uur
Woensdag: Avondspreekuur tot 20:00 uur

Maak een keuze

Corona

Lees deze pagina goed door voor de meest actuele informatie en veel gestelde vragen omtrent Corona.
Laatste update: 9-6-2021.

Er zijn heel veel vragen van mensen die hun 2e AstraZeneca vaccinatie willen vervroegen, dit komt ook door onduidelijke en steeds veranderende berichtgeving in de media.  
De komende prikdata zijn beschikbaar: 17 juni en 13 juli, u kunt alleen komen als u een bevestigd tijdslot heeft met een geldige uitnodiging.  Als u nog wilt schuiven met een prikdatum: stuur ons een mail of log in via vaccinatieplanner.nl, gebruik daarmee de mail met inloggegevens die u al eerder heeft gekregen. Als er geen tijdslot beschikbaar is, dan kunt u niet verplaatsen, maar eventueel op een later tijdstip nog een keer inloggen, om te kijken of er dan weer plek is. U kunt zich eventueel wel op een wachtlijst laten zetten, om u te laten bellen op een tijdslot waarop via vaccinatieplanner geen reservering te maken is: mail dan naar info@huisartsenpraktijk-homerus.nl.
Vermeld uw naam, geboorte datum en telefoonnummer en gewenste prikdag. U kunt hieraan geen rechten ontlenen.

Wij hanteren de richtlijnen van het vaccinatiebeleid met AstraZeneca vanuit de overheid en RIVM:
minimum interval tussen 1e en 2e vaccinatie = 10 weken, voorkeur is 12 weken omdat dit de hoogste bescherming geeft tegen Corona.
In de laatste berichten van het RIVM wordt gesproken van een interval van minimaal 6 en maximaal 14 weken. Het is logistiek zeer lastig om groepen en individuen zomaar een andere prikdatum te geven. Redenen:

- De mensen die het eerste vaccin hebben gekregen, hebben al een tweede prikdatum toegewezen gekregen.
- Er moet voldoende personeel en ruimte beschikbaar zijn, ivm de 1,5 meter afstand en de 15 minuten wachttijd na injectie.
- De vaccinaties zitten per 11 in 1 ampul, zodra deze ampul geopend is, moeten ze zo snel mogelijk gegeven worden, omdat een open ampul snel vergaat en er geen werkzaamheid meer is van het vaccin. We willen geen enkel vaccin weggooien.

Via de GGD worden de mensen momenteel nog steeds opgeroepen die normaal gesproken ook een griepprik krijgen. Wacht de oproep af, deze wordt door een extern bedrijf verzonden, de exacte datum is niet bekend, wij kunnen hierop geen invloed uitoefenen.
Alle andere groepen worden later opgeroepen, u krijgt vanzelf bericht als u aan de beurt bent. U hoeft niet te bellen.

Heeft u geen oproep gekregen? mail naar info@huisartsenpraktijk-homerus.nl 
Wilt u graag gevaccineerd worden, maar bent u nog niet aan de beurt? mail ons zodat we u op de wachtlijst kunnen plaatsen voor AstraZeneca.
Wilt u juist geen vaccinatie? stuur een mail naar info@huisartsenpraktijk-homerus.nl
Twijfels over vaccinatie? klik hier voor meer informatie

Wij verzoeken u hiervoor dus NIET te bellen, zodat de wachttijd aan de telefoon acceptabel blijft. Alvast bedankt.


Maatregelen in de praktijk:
- verplicht dragen van zelf meegebracht neusmondmasker tijdens uw hele verblijf in onze praktijk.
Dit geldt ook als u naar de apotheek, fysiotherapeut of orthodontist gaat.
- de huisarts schrijft geen verklaring voor het niet hoeven dragen van een neusmondmasker. 
- de huisarts schrijft geen NON-covid verklaring af voor reizen of kinderopvang
- vaccinatie oproepen voor ouderen en andere groepen zijn nu gaande via de GGD.

Hieronder vindt u de bestaande regels en aanpassingen in de praktijk:

De praktijk heeft zich aangepast aan het nieuwe normaal. De spreekuren zijn aangepast, zodat we allen verantwoord kunnen omgaan met de risico's rondom het Corona virus. 

Welke zorg kunnen wij bieden en wat is daarvoor nodig?
- Om verdere Corona uitbreiding tegen te gaan, laten we zo min mogelijk patiënten tegelijk toe in ons pand. Bel dus altijd eerst naar de praktijk!
- Spoedeisende zorg gaat altijd door, met telefonische triage vooraf. De assistente stelt vragen om het risico op Corona in te schatten.
- Telefonisch contact: de huisartsen en praktijkondersteuners staan u graag te woord via een terugbel afspraak. Zorg dat u uw telefoon bij de hand houdt.
- E-consult: via MijnGezondheid.net kunt u op een beveiligde manier makkelijk een korte vraag stellen en eventueel foto's van bv huidplekjes sturen. Zorg ervoor dat de foto's scherp zijn.
- Videobellen: via Clickdoc kunnen we een beveiligde verbinding met u maken, zodat we elkaar letterlijk kunnen zien en horen op afstand. U hoeft hiervoor alleen de link die de zorgverlener u toe stuurt op uw mobiele telefoon, laptop of computer te activeren.
- Fysiek spreekuur in onze praktijk: als het nodig is, nodigt de huisarts u uit op het spreekuur. Er zullen diverse vragen vooraf gesteld worden om het risico op Corona in te kunnen schatten. Wees eerlijk in uw antwoorden en volg instructies van ons personeel goed op. Kom zoveel mogelijk alleen, kinderen kunnen met maximaal 1 begeleider gezien worden. De huisarts of praktijk ondersteuner zal u ontvangen met mondmasker op, bereid uw kind daar eventueel op voor.
- Corona test: uitsluitend bij milde klachten: via de GGD kunnen testen op afspraak worden afgenomen. Klik hier voor meer informatie of bel 0800-1202.
Bel altijd eerst de praktijk als u meer klachten heeft of zieker wordt! Graag de uitslag ook doorgeven aan de praktijk, dit gaat helaas niet automatisch.

 

Wat verwachten wij van u?

- Houdt uw zich altijd aan de basisregels: 1,5 meter afstand, hoesten/niezen in elleboog, handen vaak wassen, gebruik papieren zakdoekjes eenmalig.
- De nieuwste verplichting is dat u een door u zelf meegebracht mondmasker opzet, gedurende uw hele verblijf in onze praktijk, ook als u naar de apotheek, fysiotherapeut of orthodontist gaat. 
- Mocht je toch luchtwegklachten krijgen: blijf thuis en vermijd intensieve contacten met anderen/huisgenoten, dus niet kussen, knuffelen etc, houdt afstand en zorg voor goede hygiëne.
Blijf thuis totdat u minimaal 24 uur lang helemaal geen enkele klacht meer hebt.
- Houdt u zich aan de voorgeschreven quarantaine regels, als u positief getest bent of terugkeert van vakantie uit een oranje reisgebied.
- Als vanuit GGD, werkgever, school, kinderopvang wordt verplicht om thuis te blijven, volg deze adviezen dan op. De huisarts schrijft hier géén briefjes of verklaringen voor.


Voor uitgebreidere informatie:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19 voor informatie vanuit de Rijksoverheid 

https://lci.rivm.nl/covid-19-patient voor informatie wat u moet doen als u Corona zelf heeft

https://lci.rivm.nl/leefregels voor informatie over leefregels in andere situaties, bijvoorbeeld als een huisgenoot Corona heeft

https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19 voor de actuele stand van zaken in Nederland

https://www.thuisarts.nl/nieuws/nieuw-corona-vragentest voor meer achtergrond informatie

https://www.pharos.nl/kennisbank/begrijpelijke-informatie-corona-virus-informatiekaart/ voor informatie in makkelijke taal/

https://www.pharos.nl/wp-content/uploads/2020/03/CORONA_kaart_engels.pdf for information in English

https://www.pharos.nl/wp-content/uploads/2020/03/CORONA_kaart_arabisch_12-maart.pdf voor informatie in het Arabisch

Extra vragen over het coronavirus? Neem dan contact op via 0800-1351.
Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur.